De hype van koken...
Tegenwoordig zijn er ik weet niet hoeveel foodbloggers, kookboekenschrijvers, Kookprogramma's op tv en links en rechts nog wat mensen die hierover schrijven op sites, kranten en tijdschriften.
15 jun 2025 17:43
Tegenwoordig zijn er ik weet niet hoeveel foodbloggers, kookboekenschrijvers, Kookprogramma's op tv en links en rechts nog wat mensen die hierover schrijven op sites, kranten en tijdschriften.
8 jun 2025 12:57
Ik maak graag zelf chocolademelk.
1 jun 2025 16:02
"Ik schrijf nooit een kaart, een brief of wat dan ook. Ik stuur wel een appje," dat is iets wat ik heel vaak hoor. Maar wat schrijf je dan als je geen appje kunt sturen? Ik begrijp dat je niet een hele liefdesbrief wil schrijven maar een kaartje met daarop een kleine krabbel dat is toch honderd maal leuker dan een appje met hartjes? Natuurlijk moet je die laatste niet vergeten maar maak het af en toe wat persoonlijker met een kaartje (het liefst die van mij) met een leuke krabbel, kleine tekst of ... gewoon leuk. In ieder geval iets meer dan je naam. Daar gaat ie:
9 mei 2025 00:20
Soms is dat zo... dan doe ik maar wat in de keuken. Maar al te vaak gooi ik een beetje van dit en een beetje van dat in de pan. 9 van de tien keer smaakt het. Ik proef dan tussendoor vaak om iets helemaal mijn smaak te maken. Heerlijk ik vind dit kokkerellen op z'n best.
13 apr 2025 17:18
Vroeger toen ik klein was... alweer even geleden:) kregen we op vrijdagavond friet. Op zaterdag 's-middags chips en groene limonade. Door de week altijd aardappelen/groente/vlees en niks geen chips voor tussendoor. Een kaakje en soms twee bij de thee. 's-Avonds na het avondeten op tijd naar bed. Iedere dag een fruit naar keuze ( en als het kon at ik me daar buikpijn aan, ((want 1 appel is toch echt te weinig)) en op zondag werd er soep geserveerd het liefst kant en klaar (uit een pakje). Zo had moeder op zondag vrij. Rust, Regelmaat en Reinheid stonden hoog in het vaandel. Net als AVG en fruit. Gelukkig hoefde ik geen levertraan in de winter want ik ben iets jonger, toen was die hype al over, (gelukkig:)). Maar gezond eten is wel een dingetje wat helpt om je lijf in orde te houden. Nou vind ik dat gezond één voorwaarde is want het moet ook lekker zijn. Andijvie papjes ( je kent het wel gaar gekookt en dan wat gebonden met maizena) ieuw! het kan hoor dat je met die smaak bent opgegroeid en dat dus lekker vind maar lekkerder is het dan toch om heerlijke andijvie-stamppot* te maken. Het hele jaar rond is dit van mij toch wel een favoriet. In de zomer haal ik uit mijn moestuin de heerlijkste andijvie. Verser dan vers. Ik wordt er blij van. Dus voor mij het hele jaar door ook stamppot.Op zondag, tja ik wou dat ik het lust... Maar soep uit een pakje is niet mijn smaak. Dus voor vandaag gooi ik wat krieltjes in de oven. Ik kruid en bak een varkenshaas. Het enige echte werk was de peulen schoonmaken en tussendoor het bakken en koken schrijf ik deze blog. Ach ja, was het vroeger beter? Ik weet niet. Ik ga lekker eten.
7 apr 2025 12:22
Weet je hoe vaak ik het al heb gehoord? Jij met je ouderwetse kaartjes! In deze tijd? Wie doet dat nu nog? Nou ikke."Ja maar jij bent al ..." Meestal krijg ik daar geen getal bij of men vraagt onschuldig: " Hoe oud ben jij ook alweer?" Tuurlijk! Maar even daargelaten hoe oud ik ben. Kaarten hebben niks te maken met mijn of jouw leeftijd.